Pazar, Eylül 23, 2007

En iyi 'bedava' anında çok ağlı mesajlaşma programları

Eğer msn, Yahoo! messenger, IRC, ICQ gibi anında mesajlaşma programlarını kullanıyorsanız ve bunların her birini ayrı ayrı yükleyip kullanmak zor geliyorsa bunların ortak kullanıldığı bazı programları biliyorsunuzdur. Buna ek olarak msn sizi gıcık ediyor, büyük ve hantal programın Windows'u yavaşlatma dışında Microsoft'un sizin için yaptığı bir spyware/bloatware/adware olduğunu düşünüyorsanız msn ağını kullanmak için msn messenger'a ihtiyacınız yok.

Ücrestiz birden fazla anında mesajlaşma ağına bağlanabilen (multiprotocol instant messaging) yazılımlar;
  1. Miranda
  2. Pidgin
  3. Trillian
  4. Meebo (online)
Benim tercihim tartışmasız miranda! Denemek için yüklemenize gerek yok, 'install' edilmeden de çalışabiliyor. Baktınız olmadı msn, yahoo, ICQ programlarına dokunmadığı için onlar ile birlikte veya onlarsız kullanılabiliyor. Nette özellikle Trillian seviliyor (ki kullanılıyor)

NOT: Sakın Digsby yüklemeyin. Son zamanlarda kaldırdık diye duyursalarda bilgisayara spyware/badware yüklüyorlar. Bunlar siz yokken veya bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda işlemci gücünüzü kullandığı gibi sizin başında olmadığınız zamanlarda bilgisayarınızı internette sörf yapmak için kullanıyorlar (hangi bilgileri topladıkları ve hangi sitelere girdikleri belli değil!! Yuh dedirtecek bir durum özellikle Türkiye'de halen paralı limitli internet kullanımı olduğu düşünülürse...)

Kaynaklar

Hiç yorum yok: