Pazartesi, Eylül 21, 2015

Windows 10 başlangıcında cmd.exe hatası

Bu hatanın birçok nedeni olabilir, internette bir çok sonuç alınıyor. Ancak benimki Synaptics Touchpad Sürücüsünü kaldırdıktan sonra başladı. Bunun nedenini bulamamıştım ve bununla birlikte yaşıyordum sonuçta her restart/yeniden başlatma işleminde bir kez olan bir durumdu. Ancak bir gün windows startup/başlangıç klasörüne bir şey eklemek istedim ve o klasörü açabilmek için eski Windows sürümlerinin aksine klayveden windows tuşu+R bastığınızda açılan run/çalıştır penceresine shell:startup yazarak enter'a basmanız gerekiyor. Bu açılan klasörde "SynRemoveUserSettings.bat" veya "SynRemoveUserSettings" isimli bir batch dosyası bulacaksınız. Sorun bu dosya. Bu dosya Administrator/Yönetici özellikleri ile çalıştırılmadığı için hata veriyor. Bu dosyaya sağ tıklayıp Run as administrator/yönetici olarak çalıştır dedikten bu dosyanın kendisini sildiğini göreceksiniz. Sorun kalmayacaktır.

Bu "SynRemoveUserSettings" dosyası uninstall/kaldırdığınız synaptics driverının son kalanlarını windows tekrar başlatıldığında temizlemek için kullanılıyor.

Eğer bu dosya shell:startup klasöründe değilse ortak klasörde olabilir bu açmak için shell:common startup kullanın sonrası aynı.

English version 

Since I could not find an answer to my problem in English pages besides Turkish version I would like to help my English spoken friends as well.

Everything began after uninstalling the Synaptics Touchpad Driver from Windows 10. Then on restart I get cmd.exe error. The reason for this error is that after restart Synaptics driver clears the remnants from installation (esp. files that were in use during uninstallation before). However, due to difference in security policies in Windows 10, this should  be done as administrator. "SynRemoveUserSettings" batch (.bat) file in start folder is the reason for this behaviour. Since in Windows 10 there is no start folder in "All apps" menu you should open 'Run' window by pression win key+R. In Run window write shell:startup to open startup folder where you can see "SynRemoveUserSettings" file. Right click that file and select "run as administrator) from right click menu. Then you can see that "SynRemoveUserSettings" file also gone.Everything should be fine aftar a fresh restart.


Hiç yorum yok: