Pazar, Eylül 06, 2015

Windows 10 Alps touchpad driver multitouch gestures two finger scrolling/iki parmak kaydırma özelliklerini aktive etme

Bir önceki konuda nasıl   "Synaptics driver update for Synaptics SMBus TouchPad" sürücüsünden temelli kurtulduğumu yazmıştım. Şimdi ise bunun yerine güzel bir şekilde bütün multitouch özellikleri ve iki parmak kaydırma, inertial scrolling gibi özellikleri nasıl aktive edeceğimizi göreceğiz. Bunun içib Benim Sony Vaio için Sony (artık Vaio Sony'e de ait değil bilesiniz, kendisi tek başına bir firma oldu) sürücüsü bu özellikleri içermiyor. Bunun için yerine Acer tarafından üretilen Windows 8.1 sürücüsünü kullanacağız. Ancak bu sürücü tarih biraz daha eski ve aynı zamanda Windows 10 için sertifiye olmadığı için yüklenmesi esnasından bir iki hamle gerekiyor. Bunlar da aşağıdaki gibi çözülebilir.

Öncelikle 
TouchPad_ALPS_8.100.2020.205_W81x64_A.zip
sürücüsünü Google ile aratıp bulup indirmeniz gerekiyor.

bunu bir klasöre açmadan önce üzerine sağ tıklayıp Block'u kaldırı. Sonra bir klasöre açın.
Sonrasında ise bunu direkt yüklemek yerine aşağıdaki şekilde yükleyin (öğer önceki yayın konusu "Synaptics driver update for Synaptics SMBus TouchPad" nasıl temelli kaldırılır kısmını yapmazsanız bunu yapsanız bile Windows 10 bir şekilde tekrar "Synaptics driver update for Synaptics SMBus TouchPad" sürücüsünü er ya da geç yükleyecektir haberiniz olsun!).

Bu nedenle
Windows ikonu sağ tıkla
Device Manager
Mice and other pointing devices
Alps pointing device
Update driver
Browse my computer for driver software
Let me pick from a list of device drivers on my computer
Have disk

sonrasında
\TouchPad_ALPS_8.100.2020.205_W8.1x64\Vi64

klasörünü nereye açtıysanız onu gösterin ve sürücüyü uyarıya rağmen evet diyerek yükleyin

Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra (açıp kapatma değil yeniden başlatma!) yeni sürücünüz kullanıma hazır ve bütün gesture ve iki parmak kaydırma vs artık çalıştığını göreceksiniz.

Kaynaklar

http://arsalan.me/alps-touchpad-driver-inspiron/

Hiç yorum yok: