Pazar, Nisan 21, 2013

LibreOffice kullanıcı ayalarını sıfırlama

Bu aralar LibreOffice ile fazlaca uğraşıyorum. Kullandıkça daha fazla benimsiyorum ve kısmet olursa MS Office'den temelli kurtulma olasılığım var. Ama tabii ki biraz kurcalayınca bir takım hatalar olabiliyor. Bir sürü extension/eklenti yükleyip kaldırınca bir şey oldu, extension manager hata vermeye başladı. LibreOffice'i kaldırıp tekrar yüklemeniz hiçbir sorunu çözmüyor çünkü eski kullanıcı ayarlarınız aynen saklandığı için aynı program ile karşılaşıyorsunuz. Kullanıcı ayarlarını sıfırlamak ve sonradan yüklediğiniz bütün eklentileri kaldırmak için Windows 7'de C:\Users\"kullanıcı adı"\AppData\Roaming\LibreOffice\ klasörüne gidin. Yalnız AppData klasörü gizli olduğu için ya görünmez klasörleri görünmez yapacaksınız ya da kullanıcı adından sonraki kısmı elden yazacaksınız.

Bu arada "kullanı adı" kısmında sizin Windows kullanırken kullandığınız (şifre vs yazarken) kullanıcı adınız olması gerekiyor.

Sonra burada 4 adında klasör göreceksiniz (eğer LibreOffice 3 kullanıyorsanız 3 görürsünüz). Bu klasörü silin veya yeniden adlandırın. LibreOffice'i tekrar başlattığınızda aynı klasörü ilk hali ile tekrar yapar ve kullanıcı bilgileriniz sıfırlanmış olur. Yalnız bu klasörü silmek veya yeniden adlandırmak için LibreOffice hızlı başlatıcısı dahil tüm programların kapatılmış olması gerekiyor.

Kaynak:
1. LibreOffice kullanıcı ayarları sıfırlama. http://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=74&t=12426

Hiç yorum yok: