Pazar, Ağustos 26, 2007

Google Desktop kısayolları

Google desktop/masaüstü gerçekten çok kullanışlı. İlk önce desktop search/masaüstü arama yani tüm bilgisayarın indekslendiği sonrasında aynı Google'da arama yapar gibi kendi bilgisayarınızın sabit diskinde arama yaptığınız özellik için yüklemiştim. Program artık sidebar/yan çubuk yani Windows Vista gibi bir özelliği bilgisayarınıza ekliyor. Bir süre sonra da kendi eklediğiniz gadgets/araçlar sonrasında vazgeçilmez oluyor. Bu hayatı çok daha kolaylaştıran programın kullanımı bazı kısayollar ile çok daha kolay ve eğlenceli oluyor;
  • Shift-Shift > Yani Shift tuşuna iki defa basıldığında yan çubuğu en üste getiriyor. Eğer bazı araçları yan çubuktan ayırdıysanız bunların da en üste çıkmasını sağlıyor.
  • Ctrl-Ctrl > Yani Control tuşuna iki defa basıldığında Google Masaüstü araması için ekranın tam ortasında arama girişi yapabileceğiniz saydam bir pencere açılıyor. Her zaman her yerde arama yapmak için bire bir!
  • Ctrl-Alt-G veya Windows-G > Google yançubuğu görüntüleyin imleci de arama girişi yazabileceğiniz pencereye yönlendiriyor. Ben Ctrl-Ctrl'yi tercih ederim!
NOT: Bu arada Google masaüstü arama programını herkesin ulaşabileceği ortalıkta duran bir bilgisayarı kullanıyorsanız (ve özel amaçlı kullanıyorsanız) kesinlikle yüklemeyin. Arayan bilgisayarınızda ne var ne yok (yakında gezdiğiniz internet siteleri, outlook epostaları vs dahil) anında bulabilir. Her ne kadar yeni sürümlerinde şifre konulabilse de risk sözkonusu.

Hiç yorum yok: