Pazartesi, Haziran 16, 2014

Sony VAIO VPCSB serisi dizüstülerin hard diski nasıl değişir | How to change HDD, RAM and battery of Sony VAIO VPCSB series

Sony VAIO VPC SB serisi (bizdeki VPCSB4Z9E modeli) HDD değiştirmek isterseniz tam olarak arka kapağın nasıl açılacağı konusunda bir şey bulmak çok zor. Bunun nedeni aramayı nasıl yapacağınız. Bu model VPCSB olarak arandığında aşağıda kaynak olarak gösterilen youtube videosu ile sony teknik servis dokümanına ulaşılabilir. Buradan da görüleceği üzere bu şekilde açılan kapak ile HDD, hafıza ve takıp çıkarılamayan ama kullanıcı tarafından değiştirilebilen pil (Apple Macbook'lardan önemli bir fark onlarda da pil takıp çıkarılmıyor ama değişmesi için mutlaka servis gerekiyor) değişimi yapılabilir.

Bu yüksek performanslı ve çok kaliteli tasarımı olan notebooklar Windows 7 için üretilmiş son nesil ürünler ve gerçekten bu amaçla çok iyi (arkaışıklı klavye, karbon fiber gövde, blueray drive ve dahili 3g ile harika) ancak bu dönemde çok yaygın olmadığı ve aşırı pahalı olduğu için olmayan önemli bir özellik SSD bu vesile ile SSD'yi değiştirdiğinizde mükemmel bir konfigürasyona sahip olmuş oluyorsunuz.

Kaynaklar
1. http://www.youtube.com/watch?v=Qx4i5CodB6o
2. https://docs.sony.com/release/989202617_VPCSB_series_HDD_CRU.pdf

Hiç yorum yok: