Pazar, Ağustos 16, 2009

NAS üzerinden media streaming yapmak için

Yeni aldığınız bir NAS (Network-attached storage) ya da Lan Drive üzerindeki film dosyalarını kullandığınız bilgisayara yükleme veya kopyalama yapmadan direkt olduğu yerden göstermek için "media streaming" özelliği kullanabilirsiniz.
Benim yeni aldığım NAS üzerindeki dosyaları bu cihazın media streaming özelliğini aktive ederek kullanmaya çalışırken (bunu Media Player Classic) kullanarak yapmaya çalışmıştım. Bunun hiç gerekli olmadığını buldum tek ihtiyacınız olan VLC Player. VLC player'ın Türkçe sürümü de var. Burada File/Dosya menüsü > Open Network stream seçeneği ile ağ sürücüsünde bir klasör gösterdiğinizde kullandığınız NAS ne olursa olsun istediğinizi elde ediyorsunuz. Bu arada VLC player gerçekten çok keliteli ve hızlı bir medya gösterici ve artık herhalde onu kullanacağım.
Bu arada VLC player'ı bilgisayarınıza yüklemenize gerek yok. Direk olarak VLC Player Portable sürümünü indirip herhangi bir klasöre kopyaladığınızda işiniz bitmiş oluyor.
Tek kelime ile VLC player mükemmel. Oluşturduğunuz VLC klasörünü istediğiniz bilgisayara yükleme/install gerekmeden kopyalayarak dünya üzerindeki hemen hem bütün film dosya türlerini oynatabilen ve alt yazıları gösterebilen bir medya oynatıcınız oluyor.

Hiç yorum yok: